Sunday 18 March 2012

Dispozitive de pompare submersibile

Dispozitivele de pompare submersibile sau mai simplu spus pompele submersibile sunt acele dispozitive care au atasate indeaproape un motor izolat ermetic. Impreuna cu motorul aceasta este cufundata in lichidul pe care mai apoi il pompeaza la suprafata. Pompele submersibile au un mare avantaj asupra pompelor clasice cu jet, deoarece acestea din urma aspira lichidul pentru a-l pompa ulterior, pe cand primele imping lichidele la suprafata. Un alt avantaj al pompelor submersibile este acela de a nu avea probleme legate de producerea suflurilor, care se isca datorita diferentelor de altitudine intre pompe si suprafata lichidului.

In ceea ce priveste principiul de functionare al pompelor submersibile trebuie spus ca, desi de-a lungul timpului au avut loc niste evolutii in cadrul principiilor de constructie si functionare, principiul lor operational de baza a ramas neschimbat. pompa submersibila este una centrifuga ce-si desfasoara activitatea pe plan vertical. Lichidele care sunt produse sunt supuse unei puternice forte centrifuge cauzate de viteza mare de rotatie a rotii centrifuge. Tot ele isi pierd energia cinetica in difuzor atunci cand are loc o conversie a energiei cinetice a presiunii. Acest mecanism principal de functionare este specific pompelor de flux mixt si radial.

pompa submersibila are un ax care se conecteaza la separatorul de gaz printr-un cuplaj mecanic la partea de jos a pompei. Un ecran de admisie permite fluidului de sonda sa patrunde in pompa. Acest fluid este ridicat de catre treptele pompei submersibile. Rulmentii sunt distribuiti radial de-a lungul unui arbore si astfel acorda ajutor radial axului pompei de cotitura la niste viteze mari de rotatie. Un procent din cadrul fortelor axiale aparute in pompa este preluat de catre un rulment axial optional. Rulmentul axial protector este insa cel responsabil cu absorbtia celor mai multe forte.

Pompele submersibile sunt utilizate de multe aplicatii. Cea care are o singura treapta se utilizeaza in mod normal pentru scurgeri, drenaje, pompari de namol si industrial generale. Acestea mai sunt cunoscute si ca filtre de acvariu. Pompele submersibile care au trepte multiple au o sonda coborata in mod obisnuit, care este folosita pentru captarea apei, pentru puturi de petrol si de apa.

Hidrofoarele sunt acele sisteme care cuprind o conducta si o unitate solida de pompare. Acestea sunt proiectate sa creasca presiunea apei din reteaua adunata in mediul urban. Astfel apa poate fi distribuita la nivele superioare unei cladiri inalte. Hidrofoarele sunt echipamente aflate sub presiune, menite, prin proiect, sa acumuleze si sa stocheze apa in sistemele de securitate si protectie contra incendiilor si sa stabilizeze si sa intretina presiunea de apa de care are nevoie reteaua de apa. De asemenea e nevoie sa fie efectuata asigurarea radiala a rezervelor potrivite de apa pentru depozitare, in situatia in care se inregistreaza o crestere a consumului de apa.

Inainte de a cumpara pompe submersibile sau hidrofoare este imperios necesar sa va informati temeinic si consistent asupra caracteristicilor tehnice detaliate ale acestor produse si implicit asupra preturilor practicate, preturi care trebuie sa reflecte corect relatia dintre ele si calitate. Este indicat sa alegeti produsul final dintr-un stoc cat mai variat de produse si de marci producatoare. Avand o baza de comparatie puteti face in final alegerile corecte si rationale din punct de vedere financiar. Profesionalismul vanzatorilor este de asemenea un criteriu important atunci cand alegeti magazinul din care veti cumpara pompa sau hidroforul dorit. 


hidrofor, hidrofor

No comments:

Post a Comment