Wednesday 7 March 2012

Ce urmeaza in 2012 in lumea laser tag?

La fel ca jocuri precum paintball ori air soft, mult mai putin agresivul laser tag a adunat foarte multi fani in toata lumea, toata “nebunia” incepand candva in anii 80, cand un pasionat al seriei Star Wars s-a gandit sa  creeze un joc bazat pe dispozitive laser. In ziua de azi, exista multe competitii de profil peste tot prin lume, unele dintre cele mai puternice campionate fiind desigur in America de Nord, dar si in tari din fostul bloc sovietic sau in Tarile de Jos. Toate aceste manifestari se desfasoara in laser tag arena spectaculoase, organizatorii incercand sa ofere o experienta cat mai interesanta participantilor (uneori peste 100) si privitorilor. Multe dintre aceste jocuri de laser tag sunt transmise live pe internet si au parte de comentarii “profesioniste”, intocmai ca si in cazul campionatelor de Star Craft 2. In continuare, sa vedem care sunt cele mai importante si interesante evenimente de profil din 2012.

  • Intre 9 si 12 martie, in Suedia, are loc Ragnarock, un eveniment de tip Armageddon, care va folosi in jur de 6 sisteme diferite de joc- cam 1-2 sisteme in fiecare zi. La eveniment vor lua parte 7 echipe, fiecare fiind compusa din 5 jucatori, dar vor putea participa si spectatori neutri, care sa priveasca evenimentul pe ecrane gigant pozitionate in zona stabilimentului care va gazdui evenimentul. Pentru prima data, la eveniment va fi prezenta si o echipa formata din 8 membri, pentru a armoniza regulile cu cele din Marea Britanie.
  • Cu un weekend inainte, intre 3 si 6 martie, are loc Armageddon UK, evenimentul britanic din care s-a inspirat Ragnarock si care e printre cele mai importante evenimente europene de profil. Evenimentul va cuprinde 5-6 sisteme diferite de joc si a fost mutat in martie pentru a nu se intercala cu Olimpiada de Vara din Londra. Castigatorii acestui turneu sunt considerati campionii neoficiali ai Europei la laser tag.
  • Targul International de echipamente pentru distractie va avea loc la sfarsitul lui martie in Moscova si e o ocazie foarte buna pentru a afla ce e nou cand vine vorba de echipamentele folosite in laser tag. De obicei, aparatura lansata in timpul acestor evenimente stabilesc normele pentru anul in curs si pot deschide noi posibilitati de joc, tinand cont de raza de acoperire a fazerelor, harnasamentele cu senzori, ochelari speciali si alte accesorii. In plus, Moscova e un centru foarte important pentru cultura laser tag in Europa.
  • laser tag Convention, cel mai important eveniment de profil din lume, e o ocazie pentru toti pasionatii de laser tag sa afle ultimele noutati din domeniu, sa verifice ultimele inovatii din domeniu si poate sa planuiasca evenimente viitoare. Evenimentul are loc in Las Vegas la sfarsitul lui Aprilie si face parte dintr-o serie de evenimente dedicate divertismentului digital si alternativ.
  • Campionatul American de laser tag are loc la sfarsitul lui Iulie si inceputul lui August, in Sacramento. E un eveniment foarte important pentru comunitatea nord americana, echipele pregatindu-se pe toata durata anului pentru turneu. Sistemul de joc e Space Marines 5, in care echipa are 2 scouts.
  • La jumatatea lunii noiembrie are loc in Orange County si un eveniment important al industriei americane, unde vor fi prezentate cele mai noi modele de arme laser, echipamente si accesorii, la tar participand peste 30.000 de persoane.  

  • laser stalingrad, distractie copii

    No comments:

    Post a Comment