Consumuri ridicate datorate schimbarilor fara precedent ale conditiilor meteo, sumpiri care par a nu se mai opri datorate bulversarii pietelor si crizelor economice de tot felul reale sau fortate, facturi care ne golesc conturile castigurilor lunare si uneori chiar economiile lasate deoparte si am mai putea enumera alte si alte efecte colaterale care se tot rostogolesc in acest cerc fara sfarsit in care suntem captivi si nevoiti sa ducem in spate neglijentele sau chiar avaria altora.
Privim in jurul nostru, in apropiere, sau uneori peste granite si ne intrebam, oare cum altii au putut reusi sa sparga acest cerc vicios si sa poata beneficia de folosirea unor energii iefitine, permitandu-si chiar luxul unui consum mai ridicat atunci cand conditiile meteo extreme impun din nefericire acest lucru, in timp ce noi tocmai in aceste situatii suntem nevoiti sa restrangem consumul.
Raspunsul este pe cat de usor de pus in practica pe atat evident in situatia in care vom privi catre energiile alternative, pe cat de naturale si prietenoase cu mediul inconjurator pe atat de eficiente in exploatare si randament. Au trecut deja ceva ani de cand energia eoliana a fost pusa in slujba noastra prin proiectarea primelor mori eoliene care s-au dovedit mai intai extrem de eficiente pentru alimentarea cu energie electrica a unor gospodarii obisnuite, iar mai apoi prin crearea unor parcuri eoliene care pot alimenta fara probleme ansambluri rezidentiale de marime mica si medie.
Nici energia calorica provenita de la soare nu a fost lasata deoparte, panourile fotovoltaice impanzind acoperisurile caselor sau chiar al blocurilor de locuinte ori institutiilor economice, generand astfel energie calorica si electricitate pentru uz casnic si in cateodata in functie de cerinte si pentru mici afaceri private.
Daca ati fi crezut ca aici s-au oprit cercetarile, ei bine nu este asa. Inca mai exista forme de energie naturala care pot inlocui cu mare succes pe cea conventionala, marele avantaj fiind costul mai mult decat rezonabil si eliminarea poluarii.
Amintim aici una dintre resursele ca mare putere energetica care se afla chiar sub picioarele noastre in adancul pamantului. Este vorba despre apa geotermanla, care prin munca deloc usoara a sondorilor de foraje puturi este adusa la suprafata si poate fi folosita in scopuri de incalzire a locuintelor sau ca apa calda pentru uz casnic ori comercial.
Cu ajutorul unor foraje geotermale realizate profesionist si care intotdeauna se vor executa numai dupa ce se va delimita prin prospectiunii geologice profesioniste zonele exacte pentru sapaturi, se vor putea extrage si distribui prin sisteme de conducte importante cantitati de apa calda si aburi care pot fi folositi la punerea in functiune a centralelor geotermale pentru producerea energiei electrice.
Avantajele sunt fara urma de circumspectie, faptul ca veti putea benefica pentru incalzirea locuintelor de un agent termic care poate ajunge la temperaturi de peste 80 de grade Celsius la iesirea din zacamant, este un lucru cu totul remarcabil si la care se poate adauga in cadrul proiectului utilizarea in urma acestor foraje geotermale si a aburilor rezultati pentru punerea in miscare a generatoarelor de energie electrica, atunci se poate spune ca v-ati asigurat independenta energetica la costuri mai mult decat rezonabile.
Experienta unei firme specializate in acest tip de lucrari de foraje puturi poate fi exploatata si pentru aducerea la suprafata a apei pentru consum propriu casnic sau pentru folosirea sa in scopuri industriale. Alaturarea la astfel de sapaturi de adancime pentru captarea apelor geotermale, in speta a unor foraje puturi apa, nu poate decat sa va elimine definitiv nesiguranta folosirii unei ape care ar putea sa fie neconforma cu standardele de puritate recunoscute si acceptate. Apa extrasa de la adancimi mari ofera o puritate ridicata, aspect care este in plus sustinut de plasarea unor filtre speciale pe parcusul aducerii acesteia la suprafata.
foraje puturi apa, foraje geotermale
No comments:
Post a Comment